First Date (Fürstenball x Dancier)


First Date met Gerdine Maree op de KWPN Hengstenkeuring 2020

Donkerbruin
1.72 m
Geboren 17-3-2016
Goedgekeurd Oldenburg, KWPN aangewezen
WFFS -negatief

* Gouden karakter en vrije bloedvoering
* Vader Fürstenball behoort tot Duitslands beste dressuurverervers
* Verrichtingsrapport 83 punten met 9 voor stap en 8,5 voor aanleg

First Date is een bijzonder hoogbenige, extra gemodelleerde hengst met een heel goed karakter, die samen met zijn ‘vrije’ bloedlijn veel kan betekenen voor de KWPN-fokkerij. Hij is goedgekeurd bij het Oldenburger Verband en het KWPN.

First Date is een hele moderne zoon van de Duitse topvererver Fürstenball. Fürstenball zelf behoort al jaren tot de top van de Duitse dressuurpaardenfokkerij. Hij was zelf keuringskampioen, verrichtingskampioen en Bundeskampioen.
Moedersvader Dancier (v.De Niro) leverde dit jaar de dressuurkampioen van Westfalen. Ook staat hij in Hannover te boek als moedersvader van de miljoenenhengst  (Vivaldi x Dancier), die werd aangekocht door Helgstrand en Schockemohle. Verder in de moederlijn zien de we de hengsten Sandro Hit, Feiner Stern en Pik Bube I. Uit deze moederlijn komen veel sportpaarden maar vooral hengst Dream of Glory geeft deze lijn veel bekendheid gegeven.

Uit het onderzoeksrapport van het KWPN:
First Date is een eerlijke betrouwbare en sympathieke hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap (9) is zuiver, actief en zeer goed van ruimte. De draf (8) is lichtvoetig en goed van ruimte en souplesse. De galop (8) heeft een goede ruimte en een goede beentechniek. First Date beweegt met een zeer goede houding, een goede balans (8,5) en een goede tot zeer goede souplesse. Als dressuurpaard heeft First Date veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.