Dutch Dream (Dream Boy x Fürst Romancier)

Dutch Dream (Dream Boy x Fürst Romancier)

Kleur: Donkere vos
Maat: 1.70m
Geboren: 2018
Stamboek: Oldenburger, Verband

Typische zoon van GLOCK’s Dream Boy

De bloedmooie Dutch Dream beweegt met veel houding en een hele goede techniek. De keuringscommissie van het Oldenburger Verband was ook onder de indruk van zijn talenten en heeft hem bij ons op stal goedgekeurd.

Dutch Dream is een typische zoon van zijn vader Dream Boy met heel veel uitstraling en een uitzonderlijk modern dressuurmodel. Daarbij is hij hoogbenig en toont hij veel bloed. Zijn vader GLOCK’s Dream Boy behoeft verder weinig introductie. De zoon van Vivadi hoort met Hans Peter Minderhoud al jaren tot de wereldtop en is op weg naar de Olympische Spelen van Tokio. In de fokkerij onderscheidt Dream Boy zich met zijn fantastische nafok.

Eén van de beste leerlingen van zijn jaargang

Moeder Hollywood Tarpania is één van de bekendste dressuurmerries uit de Nederlandse fokkerij. De elite merrie nam met Marije van Kersbergen deel aan het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. Inmiddels is de merrie startgerechtigd in de Lichte Tour. 

In de fokkerij heeft ze ook haar sporen al nagelaten. Haar oudste zoon Kingsley Tarpania (v.Lord Leatherdale) is AES-approved en actief als dekhengst is Australië. Oudste dochter Lakewood Tarpania (v.Charmeur) toonde met 85 punten en een 9 voor haar draf en houding haar talenten in de merrietest. Ze kwalificeerde zich ook voor de Halve finale van de Pavo Cup. Twee dochters van Hollywood zijn via de veulenveilingen verkocht.

Winnaar van de VSN-Trofee 2021

Met een 10 voor het overrijden van Vai Bruntink won Dutch Dream de VSN-Trofee 2021, de wedstrijd voor driejarige paarden.

“Wat een lichaamsgebruik, schakelvermogen, balans. Je kunt er fijn aanzitten, je kunt hem opvangen, vooruit rijden. Super lekker paard”, zei Vai Bruntink na het overrijden over Dutch Dream die ze de maximale score gaf. Samen met de 7 voor de stap, 9,5 voor de draf, 8,5 voor de galop, 9 voor het te rijden zijn en de 9 voor de algemene indruk kwam het totaal in de finale van de VSN Trofee voro Dutch Dream op 53 punten.

Eindelijk kon Dutch Dream laten zien hoeveel talent hij heeft. Een paar weken geleden blesseerde Dutch Dream zich voorafgaand aan de sporttest in Münster Handorf. Hij was op tijd hersteld om met Edith Chardon in het zadel te schitteren in de VSN-finale.

Hollywood Tarpania is een dochter van de Duitse topvererver Fürst Romancier, die bekendheid geniet als vader van topmodellen en de F-lijn weer hot en happening heeft gemaakt. Moeder Discovery (v.Johnson) scoorde een 9,5 voor haar draf en een totaal van 84,5 punten in de test. Ze bracht de in Denemarken goedgekeurde It’s Me, de volle broer van Hollywood. Haar moeder Whinny is de volle zus van Anne van Olsts Grand Prix Paard Vorst (v.Negro). Whinny bracht ook Fedor (v.Johnson) die in Canada in de Lichte Tour start en de bij het NRPS goedgekeurde El Perdon (v.El Capone).

Dutch Dream is beschikbaar bij Stal Brinkman

Fokker: Stal Tarpania (Ab de Lange), Swifterbant
Eigenaren: Stal Brinkman & Jacques Maree