Dream Boy (Vivaldi x Ferro) keur

Dream Boy (Vivaldi x Ferro)

dreamboy2

  • geb: 2008, 1.73 m. zwart KWPN, Oldenburger Verband, Denemarken, WFFS-negatie
  • Keur verklaard in 2022
  • Winnaar teamzilver op WK 2018 en EK 2019
  • Deelnemer FEI Wereldbekerfinale 2019, winnaar WB Mechelen
  • Deelnemer Olympische Spelen Tokio 2021 en EK Hagen 2021
  • Zoon Dynamic Dream kampioen en veilingtopper (€1,9 mln) Westfalen
  • Zoon Blue Horse Monte Carlo TC verrichtingstopper en HK reserve-kampioen
  • Zilver op NK Dressuur 2018, 2019, 2020, 2021

verdengerdine-maree-dreamboy_21

Onderscheiden met keurpredicaat

GLOCK’s Dream Boy is tijdens de KWPN-online hengstenkeuring 2022 onderscheiden met het keurpredicaat. Dream Boy dankt het keurpredicaat aan zijn fokwaarde dressuur van 146 met een betrouwbaarheid van 95%. Zijn zonen Holliday en Iago hebben met succes de overstap gemaakt naar de Grand Prix. Zijn dochters doen het bijzonder goed op keuringen en in de aanlegtesten. Zelf excelleert Dream Boy keur in de sport met de tiende plaats op de FEI wereldranglijst. Komende zomer staat het WK in Herning op de kalender. Tot 1 juli is GLOCK’s Dream Boy keur middels vers sperma beschikbaar voor de fokkerij.

Zijn kinderen treden echt in de voetsporen van Dream Boy. Holiday en Iago hebben al met succes hoge scores behaald in de Grand Prix. In de lichte tour maken een aantal Dream Boy’s zich al op voor de overstap naar het hoogste niveau. In de jonge paardencompetities en in de breedtesport laten zijn nakomelingen keer op keer van zich horen. Bij het KWPN zijn de Dream Boy-zonen Jheronimus, Kevin en verrichtingstopper Blue Hors Monte Carlo TC goedgekeurd. In Horsetelex zijn 15 goedgekeurde zonen opgenomen. De populaire veilingtopper Dynamic Dream en onze Dutch Dream zijn daarbij opvallende zonen.

Dream Boy

Door zich te plaatsen voor de FEI Wereldbekerfinale heeft GLOCK’s Dream Boy zich definitief bij de wereldtop gemeld. In de eindstand van de West-Europese league bezetten ze de zesde plaats na een uitstekend indoorseizoen 2018/2019. Met Hans Peter Minderhoud won GLOCK’s Dream Boy de wereldbekerwedstrijd van Mechelen, ze waren derde in London, vierde in Den Bosch en vijfde in Amsterdam. Topklasseringen waarmee GLOCK’s Dream Boy zich tot de meest succesvolle hengsten van het afgelopen seizoen mag rekenen.

GLOCK’s Dream Boy nam met het Nederlands team met succes deel aan de Wereldruiterspelen in Tryon. In de Grand Prix eindigde Dream Boy als tienjarige in zijn eerste internationale kampioenschap op de mooie 17e plaats. In de Grand Prix Special waardeerden de juryleden zijn optreden met de 20e plaats. Daarmee werd team Oranje vijfde in de Landenwedstrijd en verzekerde Nederland zich van een ticket voor de Olympische Spelen 2020 in Japan.

2018 was voor GLOCK’s Dream Boy het jaar van zijn Grand Prix-debuut, werden ze tweede op het NK in Ermelo en daarmee gekozen in het Nederlandse team. Het was ook het jaar waarin zijn zonen Kevin (mv.Kennedy) en Jheronimus (v.Jazz) bij het KWPN werden goedgekeurd. Inmiddels zijn 11 zonen bij verschillende Europese stamboeken goedgekeurd. Zijn zoon Kane (mv.Krack C) is dit voorjaar goedgekeurd bij het SWB in Zweden en werd als kampioen gehuldigd.

GLOCK’s Dream Boy is dan ook één van de meest populaire dressuurhengsten in Europa. Zijn nakomelingen scoren bijzonder goed op de Nationale Keuringen, in de verrichtingstesten en in de jonge-paarden-wedstrijden. Zijn zoon Holliday (mv.Michelangelo) werd in 2019 met Gerdine Maree tweede in het KNHS-Indoorkampioenschap ZZ-licht.

Dankzij de uitstekende prestaties van zijn nafok is de KWPN-fokwaarde dressuur berekend op 147 met een betrouwbaarheid tussen de 80 en 89%. Ook zijn exterieur en bewegingsfokwaarden (respectievelijk 113 en 116) zijn uitzonderlijk hoog.

GLOCK’s Dream Boy is de beste presterende en best fokkende zoon van de preferente Vivaldi. Hij is gefokt uit de elitemerrie Resia, een dochter van Olympische dressuurhengst Ferro. Zijn overgrootmoeder Caresia is ook de overgrootmoeder van de dubbele kampioenshengst Kremlin MD (v.Governor).

dreamboy

 

Dream Boy is beschikbaar bij Hengstenhouderij Brinkman

stamboom dreamboy1