Dream Boy (Vivaldi x Ferro)

Dream Boy (Vivaldi x Ferro)

dreamboy2

  • geb: 2008, 1.73 m. zwart KWPN, Oldenburger Verband, Denemarken, WFFS-negatie
  • Winnaar Wereldbekerkwalificatie Mechelen
  • Megatalent voor piaffe en passage
  • Nakomelingen winnen Pavo en Subli Cup, zijn verrichtingstoppers
  • Best fokkende zoon van preferente Vivaldi

verdengerdine-maree-dreamboy_21

 

Dream Boy, een hengst die zowel in sport als in de fokkerij steeds verder weet door te breken. Tijdens de eerste bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring maakten
zijn nakomelingen veel indruk met hun lichtvoetige bewegingen en een sterk achterbeen gebruik. Twee van zijn zonen werden doorverwezen naar de 2de bezichtiging en Highlight (mv. Polansky) is aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Sportief gezien was het hoogtepunt afgelopen jaar het winnen van de kwalificatieronde tijdens het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Verden. Twee dagen later liet hij zien nog steeds in topvorm te zijn door het winnen van de Bronzen medaille in de finale.

Dream Boy’s kracht is zijn sterke achterbeen en grote aanleg voor verzamelde oefeningen. Zijn veulens hebben zich uitstekend laten zien tijdens diverse keuringen en zijn zeer gewild op veulenveilingen. De KWPN veulenrapportage 2012 was lovend; “ze zijn hoogbenig en tonen zeer veel uitstraling”. Zijn nakomelingen bewegen bergop met een opvallend goed gebruik van het achterbeen. Dream Boy zijn moeder Resia is een elitemerrie, deed een goede verrichting en komt uit een familie die meerdere goede dressuurpaarden bracht. Haar vader Ferro komen we steeds vaker tegen in de pedigree van meerdere topdressuurpaarden waaronder Undercover (Edward Gal), Valegro (Charlotte Dujardin) en Utopia (Carl Hester).

Dream Boy’s vader Vivaldi staat bekend als dressuurvererver bij uitstek.

Hans Peter Minderhoud heeft sinds januari 2016 de beschikking gekregen over  Dream Boy. Dezoon van Vivaldi uit een Ferro moeder werd voorheen onder het zadel uitgebracht door Gerdine Maree.‘Ik ben erg blij dat ik Dream Boy mag rijden. Het is een ontzettend talentvol paard dat graag werkt en over een meewerkend karakter beschikt. Hij heeft alles wat een Grand Prix paard nodig heeft, ’ aldus een enthousiaste Hans Peter.
Tijdens het Nederlands kampioenschap 2016 in Ermelo heeft Dream Boy een zilveren medaille is behaald.
Hans Peter Minderhoud debuteerde 21 januari 2018 in de Grand Prix met Dream Boy. In Nieuw en Sint Joosland maakte de combinatie alle hoge verwachtingen waar en won de kadervorming wedstrijd met een geweldige score van 74,80%.

dreamboy

 

Dream Boy is beschikbaar bij Hengstenhouderij Brinkman

stamboom dreamboy1

Reacties zijn gesloten.