Wup (Welthit II x Wolfgang)

Wup (Welthit II x Wolfgang)

Wup-front

Geboortejaar: 2001 (14 jaar)

Geslacht: hengst

Niveau: Zware Tour

Kleur: Donkerbruin

Stokmaat: 1.69 m – 1.71 m

Stamboek: NRPS

Wup is een prachtige hengst, die door hengstenhouder Hans Olthof op de KWPN Select Sale in ’s Hertogenbosch werd aangekocht in 2004. Helaas werd Wup op de laatste dag van het KWPN verrichtingsexamen een halt toegeroepen en zo werd hij niet als driejarige goedgekeurd voor de KWPN-dekdienst. In de jaren erna ontwikkelde hij zich tot een fantastisch dressuurpaard. Hij werd in het seizoen 2006/2007 aangeboden bij het NRPS en daar verkreeg hij eind januari 2007 zijn dekbrevet.

Wup is een paard dat op iedere wedstrijd direct opvalt. Is het niet om zijn hengst-zijn, dan is het wel op zijn werkelijk oogverblindende verschijning en zijn mooie gangen. Met name zijn expressieve draf wordt bijzonder hoog gewaardeerd. Dat bleek ook wel, toen hij in juli 2007 tijdens de internationale dressuurwedstrijden in het Franse Vierzon en Pompadour de Youngsters Tour voor 6-jarigen wist te winnen. Ook werd hij zowel outdoor in 2007 als indoor in 2008 Gelders Kampioen in de klasse Z2. Dit werd gevolgd door het prachtige zilver tijdens de Nederlandse indoorkampioenschappen in Wanroij in de klasse Z2 en een tweede plek tijdens het NK in de ZZ-Licht in 2008.

Meteen erna maakte Wup als zevenjarige een spetterend debuut in de Lichte Tour. Hij won zijn internationale debuut in de Lichte Tour middels de kür op muziek tijdens het CDIO Mondorf-les-Bains (LUX). Daarna werd hij in vrijwel alle internationale Lichte Tour-wedstrijden in de top geplaatst. In 2010 won het duo zilver op het Nederlands Kampioenschap in de Lichte Tour in De Steeg. In het najaar van 2010 werd Wup onder de Maleisische ruiter Qabil Ambak een van de toppers van de Asian Olympic Games, waar hij zowel teambrons als individueel brons in de wacht wist te slepen.

Daarna kwam Wup weer gewoon bij Joyce onder het zadel. In 2011 wonnen ze brons op het NK Lichte Tour in De Steeg en aansluitend de finale van de Tinello Dressuur Cup. In september 2012 maakte hij een winnend debuut in de Intermediaire II met een score van 69,54% tijdens het CDN in Schaijk. Wup liep zowel nationaal als internationaal succesvol Grand Prix en won ondermeer prijzen in de CDI4* en CDI5* Doha, CDI4* Lingen, CDI3* WDM Mechelen en CDIO Nations Cup Hickstead.

Tijdens de eerste editie van de Excellent Dressage Sales in Hooge Mierde werd hij voor 230.000 euro aangekocht door de zeer talentvolle Nederlandse jeugdamazone Romee van Paassen die zee goede resultaten met hem boekt.  Meer informatie op www.romeevanpaassen.nl.

wup chio

Hij is in beschikbaar voor de dekdienst via Dekstation Westland

Welt Hit II Weltmeyer World Cup I
Anka
Cileste Hill Hawk xx
Cilla II
Jolinda keur pref Wolfgang Farn
Jolanda
Berlinda keur Sultan
Nella

 

Reacties zijn gesloten.