Ravel (Contango x Democraat)

Ravel (Contango x Democraat)

KWPN 98.08205 – Geb: 1998  –  Hoog: 1,70 meter – Kleur: Bruin
AES Approved
steffenpeters ravel

Steffen Peters en Ravel op de Olympische Spelen in 2008

Ravel werd begin 2002 goedgekeurd bij het AES waar hij werd bestempeld als de beste van zijn jaargang. In hetzelfde jaar won hij de voorselectie van de PAVO-cup in Heerjansdam. Hier werd hij door de jury beoordeeld als een zeer getalenteerd dressuurpaard met een fantastisch gevoel hetgeen beoordeeld werd met een 9 voor de galop. De galoppade van Ravel is grandioos en weet telkens weer te imponeren.

Ravel zelf is een product uit de succesvolle Contender-nafok. Vader Contango (Contender) leverde goede sportpaarden in diverse disciplines. Moedersvader Democraat (Pion x Silvano) liep zelf op Grand Prix niveau onder Anky van Grunsven. TC Ravel werd zeer succesvol uitgebracht door topdressuurruiter Edward Gal. Deze combinatie werd in december 2005 derde bij de International Competition CDIW, KUR INTERMEDIATE I tijdens Jumping Mechelen.

In 2006 werd TC Ravel naar de Verenigde Staten verkocht aan de Amerikaanse Grand Prix ruiter Steffen Peters. Hij behaalde vele successen met Ravel waaronder een zesde plaats op de Olympische Spelen in 2008.

RAVEL Contango Contender Calypso II
Gofine
Adisa III Kronprinz xx
Adisa
Hautain Democraat Pion
Wilena (Ster Pref Prest)
Elrika Wisconsin
Brezina

Reacties zijn gesloten.